Dům kultury Šumperk na Facebooku
Dům kultury Šumperk na Instagramu
PROGRAM NA E-MAIL
/images/uploads/1663936959-poeticky-vecer-742jpg.jpg

STŘEDA 9. LISTOPADU, 19.00, kino RETRO. PETR FIALA – frontman kapely Mňága a Žďorp, muzikant ONDŘEJ FENCL a herečka KRISTÝNA PODZIMKOVÁ v hudebně-poeticko-divadelním večeru se zhudebněnou poezií Seiferta, Hraběte, Skácela a dalších básníků. Cílem projektu POETICKÝ VEČER je „rehabilitovat“ poezii a vrátit ji zpátky k lidem. A samozřejmě dojde i na písničky dnes již kultovní Mňágy. Vstupenky na místa: v předprodeji 190 Kč, v den akce 290 Kč.

KRISTÝNA PODZIMKOVÁ
Pochází z Rožnova pod Radhoštěm, kde od malinka chodila do folklórních souborů a dalších kroužků, které přirozeně vyústily ve studium na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Po studiu nastoupila do angažmá Těšínského divadla, kde dostala velké herecké příležitosti (Maryša a další). V roce 2008 si ji z celoevropského castingu vybral německý režisér Veit Helmer do hlavní role filmu Absurdistan, který pak úspěšně brázdil světové filmové festivaly, včetně legendárního Sundance Roberta Redforda. V Česku byla díky tomuto filmu pozvána na konkurz do seriálu Ulice a pět let pak strávila ve společnosti postavy They Nekonečné. Po roce pendlování mezi Českým Těšínem a Prahou se do hlavního města nakonec přestěhovala. Postupně začala hostovat v pražských divadlech, což trvá do dnes. Průběžně se objevuje v seriálech České televize i televizí komerčních. Za nejvýraznější postavy z poslední doby považuje roli Ivety ve dvoudílném filmu Metanol a roli Miluše v šestidílné minisérii HBO Bez vědomí. Hraje na klavír, cimbál a flétnu.

ONDŘEJ FENCL
Klavírista, kytarista, zpěvák, hudební manažer a publicista. Dvacet sedm let frontmanem folk-rockového Hromosvodu, od roku 2007 kapelník, klávesista a manažer 5P Luboše Pospíšila a také kytarista Schodiště aneb dřívějšího Nahoru po schodišti dolů bandu; textař Lenky Dusilové nebo Olympicu. Od jara 2011 spolupracuje s Vladimírem Mertou, později i s houslistou Janem Hrubým, od loňska vystupuje s Vaškem Koubkem. V roce 2018 vyšla u nakladatelství Galén kritikou ceněná sbírka Fenclových básní Všetečky. Více na www.ondrej.fencl.cz.

PETR FIALA
Frontman a téměř výhradní autor původně valašskomeziříčské skupiny Mňága a Žďorp. Zpěvák, kytarista, textař, skladatel, spisovatel, autor kultovních hitů, jako jsou Hodinový hotel, Nejlíp jim bylo, Výhledově, Spaste svoje duše, Made In Valmez.


POETICKÝ VEČER: FIALA – FENCL – PODZIMKOVÁ

Datum 09.11.2022
Čas 19:00
Místo konání Kino Retro Zábřeh
KOUPIT
REZERVOVAT